vineri, 18 aprilie 2008

Mad World

All around me are familiar faces
Worn out places - worn out faces
Bright and early for their daily races
Going nowhere - going nowhere
And their tears are filling up their glasses
No expression - no expression
Hide my head I want to drown my sorrow
No tommorow - no tommorow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
'Cos I find it hard to take
When people run in circles
It's a very, very Mad World

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday - Happy Birthday
Made to feel the way that every child should
Sit and listen - sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me - no one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me - look right through me

R.E.M.-"Mad world"

Azi am avut un vis.Stiu,absolut banal,toata lumea viseaza.Dar nu orice fel de vis.Un vis in care mi-au aparut cele mai importante temeri ale mele.Da,mi-e frica,tie nu iti este?De ce mi-e frica?De orice.De faptul ca mi se termina pachetul de tigari prea repede,mi-e frica pentru ca ma gandesc ca nu o sa mai fiu niciodata cu tine si nu vreau sa se intample asta,mi-e frica de faptul ca am obiceiul sa imi uit lucrurile in diferite locuri,ma tem ca Toni nu o sa ma auda atunci cand o sa-l strig sa-l rog sa-mi aduca geanta,mi-e frica de tigani,mi-e frica sa nu ma taie cineva,mi-e frica de faptul ca mama mea nu va avea niciodata incredere in mine si in fortele mele si cel mai frica imi este ca eu nu o sa am niciodata incredere in mine si in fortele mele.Nu vreau sa fiu un esec.Chiar vreau sa realizez ceva.Nu vreau sa pierd totul.Nu vreau sa-i dezamagesc pe cei din jur,m-am saturat de comparatii peste comparatii si mai ales m-am saturat sa ma impinga toata lumea de la spate.Prefer sa-mi croiesc singura un drum in viata asta.Azi dupa ce m-am trezit m-am apucat sa caut cu Cora simboluri din visul meu,doar asa de curiozitate.Nu pot sa spun ca pot sa cred in interpretarile viselor,dar nici nu neg ca absolut tot ce am gasit acolo mi se potriveste de minune.O sa dau copy paste la cateva dintre simboluri...unele dintre ele chiar ma caracterizeaza.

PAT: (stând în pat sau dormind) reculegere, nevoie de a te detasa de evenimente, priveste de pe margine situatia, nu te implica momentan, mai asteaptă; mai acumulează experientă, odineste-te înainte de a actiona din nou, ia o pauză

GEANTA: (de femeie) vezi poseta; (de umar sau de voiaj) mobilitate, adaptare, capacitate de a accepta schimbarile din mers, rapiditate în actiuni, senzatia ca nu mai este timp pentru tatonari, dorinta de schimbare;

TIGAN: insistenta, agasare, stress, dualitate, aspecte imprevizibile, schimbatoare, periculoase, incorectitudine, riscul de a fi pacalit, mobilitate, adaptabilitate, risc de conflict, neintelegere.

CUTIT: pericol, amenintare, teama de a actiona de frica esecului; agresivitate, impulsivitate, mare forta fizica; energie, gânduri negative.

MAMA:-Daca in realitate mama e prea exagerata si doreste sa va conduca viata sau nu va intelegeti cu mama – sufocare, nevoie de echilibru, dorinta de independenta, cautarea unei evadari dintr-o situatie frustranta.
-In realitate mama e divortata – insatisfactii emotionale, incapacitatea de a avea relatii bune cu ceilalti, lipsa unui sprijin, nevoia de a va descurca singur, independenta, situatii frustrante din trecut.

SANGE:Daca visati pete de sange s-ar putea ca un dusman sa va cauzeze dificultati in cazul in care incepeti o afacere. Daca dumneavoastra sunteti cel care sangerati incercati sa nu intrati in conflicte cu familia sau prietenii, sangerarea fiind mai mult in sens emotional decat literal.

TAIAT: (o mana, un picior) nu ai capacitatea de a ajunge la un scop propus, te simti blocat, fara forta de a continua; nu ai toate conditiile de a reusi; te simti neputincios, nu ai incredere in fortele tale;

TIGARA: (aprinsa) tentatie, aspecte fara de care nu poti rezista, pasiune, dorinta puternica

TEAMA: (senzatie in vis) atrage atentia ca exista, in viata ta, un motiv major de teama, cu care trebuie sa lupti: el este indicat de actiunea din vis, de ceea ce-ti provoaca teama in vis: apa, pericol, animal, atac etc.

Un comentariu:

Susana spunea...

melodia asta nu stiam sa fie cantata de REM. E un cover de-a lui Gary Jules a piesei celor de la Tears for Fears. Seamana f mult vocile, dar nu e Michael Stipe.